Prin această metodă tradițională de conservare, fructele și legumele nu-și păstrează doar nutrienții prețioși, ci se transformă și în specialități culinare fine. Achim Samwald ne explică în cartea sa cum putem conserva pe cale naturală fructele și legumele, începând cu primii pași. În carte veți găsi informații prețioase despre diferitele tehnici de uscare, depozitare și prelucrare.
Cuprins
- Un hobby „inundat de soare“
- O metodă tradițională de conservare
- Uscarea - Metodă de conservare prin deshidratare
- Principalele avantaje ale uscării
- Metode de deshidratare
- 8 reguli de aur
- Perioada de uscare
- Conservarea produselor
- Dăunătorii
- Utilizarea și procesarea produselor deshidratate
- Fructele
- Rulouri și paste din fructe deshidratate
- Mere
- Pere
- Prune și perje
- Caise
- Piersici
- Cireșe
- Afine
- Merișoare
- Coacăze, mure, zmeură
- Agrișe
- Căpșune
- Soc
- Banane
- Coajă de portocală și lămâie
- Praf de fructe
- Smochine
- Curmale
- Ananas
- Portocale
- Kiwi
- Ghimbir
- Papaya
- Legume
- Morcovi
- Țelină
- Ceapă
- Frunze de ceapă verde
- Praz
- Usturoi
- Ardei
- Roșii
- Conopidă
- Fasole
- Amestec de verdețuri pentru salată
- Ciuperci
- Praf de ciuperci
- Folosirea ciupercilor uscate
- Plante pentru condimente și ceai
- Pătrunjel
- Busuioc
- Cimbru
- Salvie
- Mentă
- Amestec din plante medicinale
- Mușețel
- Sunătoare
- Coada-calului
- Urzici
- Păpădie
- Pătlagină
- Bănuței
- Vâsc
- Coada șoricelului
- Ventrilica
- Sâmburi, semințe și nuci
- Cereale
- Grâu
- Alac
- Secară
- Ovăz
- Grâu spelta
- Orz
- Semințe de in
- Porumb
- Păstăi
- Soia
- Linte
- Germeni și muguri
- Semințe de floare-soarelui
- Semințe de dovleac
- Nuci
- Alune de pădure
- Nuci caju, nuci braziliene și alune
- Service
- Rețete
- Index
- Prezentare pe scurt
- Timp de uscare
- Probleme de uscare și conservare