Acest magazin online folosește cookie-uri și alte tehnologii pentru a vă putea îmbunătăți experiența pe site-ul nostru.

Accept
Germeni vegetali pentru o sănătate perfectă
search
  • Germeni vegetali pentru o sănătate perfectă

Germeni vegetali pentru o sănătate perfectă

Manualul cultivatorului și al consumatorului

Grazia Cacciola

23,00 lei
Cu TVA
Cantitate
În stoc

  Transport gratuit

pentru comenzi peste 140 Ron în orice localitate din țară

  Retur garantat

dacă nu sunteți mulțumit de comanda dvs. o puteți returna

Pe o suprafață de câteva palme, acasă, puteți cultiva nenumărate soiuri de germeni, dedicând doar 5 minute pe zi din timpul vostru pentru a-i uda. Obținerea germenilor la domiciliu vă permite să aveți la dispoziție un aliment pe care cercetările l-au dovedit a fi printre cele mai hrănitoare și mai bogate în vitamine și în săruri minerale.

Sunt de ajuns doar patru zile, până ce primii germeni vor fi gata, iar consumarea lor poate deveni un obicei alimentar sănătos, o economisire a cheltuielilor, datorită faptului că sunt obținuți acasă, de altfel reprezintă o alegere originală pentru pregătirea mâncărurilor și a băuturilor.

De la germenii obișnuiți de soia și linte, până la cei mai căutați de ridiche roz, fân grecesc și cânepă, toți vor fi detaliați în această carte, unul câte unul, cu proprietățile lor nutritive și cu particularitățile de cultivare.

Germinatoarele handmade, singurele ustensile indispensabile pentru cultivarea germenilor, sunt analizate după tipul lor și după modul de întrebuințare. La final, consumul germenilor este abordat în funcție de modalitatea de consum în bucătărie: în stare crudă, pe baie de abur, fermentați pentru prepararea unor băuturi sănătoase.

Rețetele, toate 100% vegetale, sunt în continuă dezvoltare și veți găsi și numeroase sfaturi disponibile online: germoglisani.com

Printre subiectele dezbătute în această carte găsim:

  • Proprietățile nutritive
  • Metode și tehnici de germinare a semințelor
  • 60 de tabele practice cu fiecare termen în parte
  • Germinatoare ce pot fi găsite pe piață, dar și cele confecționați acasă
  • Germeni cruzi, fierți pe baie de abur și fermentarea lor
  • O mulțime de rețete 100% vegetale

Cuprins

  • INTRODUCERE
  • Mulțumiri
  • ISTORIA ȘI PROPRIETĂȚILE GERMENILOR
    • Scurtă istorie despre folosirea germenilor
    • Proprietățile nutritive ale germenilor
    • Proteine, vitamine și săruri minerale prezente în germeni
    • Practici importante și avertizări în ceea ce privește consumul germenilor
  • CULTIVAREA LA DOMICILIU
    • Introducere în cultivarea la domiciliu
      • Etapele fundamentale ale germinării
    • Alegerea semințelor și cultivarea lor
      • De ce nu vom găsi decât germeni de soia în supermarket și nu germeni mai buni
      • Diferite tipuri de germeni, germinare diferită, dar și perioade diferite de germinare
    • Germinatoare
      • Recipiente ce nu trebuie folosite pentru germinare
      • Cele mai simple recipiente din bucătărie devin germinatoare
      • Farfuria pe post de germinator
      • Bolul pentru salată sau alt recipient din bucătărie pe post de germinator
      • Germinare în cutiile de conserve
      • Săculeții din iută, în și cânepă
      • Germinatorul handmade din tăvițe pentru legume și fructe
      • Anumite germinatoare ce pot fi achiziționate de pe piață
      • Norme generale de igienă pentru germinatoare
  • GERMENII
    • Cum să citim tabelele
    • Usturoi
    • Mărar
    • Usturoi sau praz oriental
    • Alfalfa
    • Ovăz
    • Azuki roșu
    • Azuki verde
    • Bambus negru
    • Bambus verde
    • Busuioc
    • Sfeclă roz
    • Sfeclă roșie
    • Sfeclă furajeră
    • Baby broccoli
    • Broccoli sau conopidă marțiană
    • Cânepă indiană
    • Morcov
    • Varză de Bruxelles
    • Varză
    • Varză neagră
    • Varză roz
    • Varză roșie
    • Năut
    • China rose
    • Fasole cicerchia
    • Cicoare
    • Ceapă
    • Rapiță
    • Creson
    • Iarbă de grâu
    • Lucernă
    • Fasole mung
    • Alac
    • Fenicul
    • Fân grecesc
    • Grâu dur
    • Floarea- Soarelui
    • Grâu
    • Hrișcă
    • Andivă
    • Kamut
    • Linte
    • In
    • Mei
    • Orz
    • Mazăre verde
    • Praz
    • Quinoa
    • Ridiche
    • Ridiche Daikon
    • Ridiche roșie
    • Orez integral
    • Rucola
    • Napul
    • Secară
    • Muștar alb
    • Muștar negru
    • Susan
    • Soia galbenă
    • Trifoi purpuriu
    • Trifoi violet
    • Arahidă
    • Dovleac
    • Migdală
    • Hrean
    • Mix de semințe
  • CUM SĂ-I CONSUMI ȘI SĂ-I GĂTEȘTI
    • Consumarea germenilor în stare crudă
      • Germenii care pot fi consumați în stare crudă
      • Germeni care nu pot fi consumați în stare crudă
    • Consumul germenilor gătiți pe baie de abur
    • Consumul germenilor fierți
      • Germeni care trebuie consumați după fierbere
      • Germeni pentru care nu este recomandată fierberea
    • Consumarea germenilor după fermentare (băuturi)
    • Germeni pentru animale domestice
  • TABELE DE SINTEZĂ ALE PROPRIETĂȚILOR
  • PRODUCĂTORI ȘI DISTRIBUITORI DE SEMINȚE
    • Vogel Biosnaky (www.avogel.ch)
    • Sonnentor (www.sonnentor.com)
    • Geo Bavicchi (www.bavicchi.it)
    • Germeni proaspeți
    • PRINCIPALELE GREȘELI EFECTUATE ÎN TIMPUL PROCESULUI DE GERMINARE
    • Apă insuficientă sau absența acesteia
    • Apă în exces
    • Udări excesive
    • Udări brutale
    • Apă prea rece
    • Apă prea caldă
    • Apă mult prea calcaroasă sau cu prea mult clor
    • Formarea unui gel sau a unui strat mucilaginos
    • Formarea mucegaiurilor
    • Prea puține semințe în germinator
    • Prea multe semințe
    • Apariția musculițelor
    • Germeni prea tari și fibroși
    • Germeni prea moi
    • Apă de pe conducte închisă la culoare
    • Mirosuri neplăcute ale germinatorului
    • Puf alb care pare mucegai
    • Miros de pește al germinatorului
    • Rădăcinile semințelor se prind de grilajul germinatorului
    • Rădăcinile semințelor se prind de pânză
    • Germenii se înnegresc
  • CÂTEVA REȚETE CU GERMENI
    • Aperitive și gustări
      • Bruschette cu germeni de muștar
      • Canape cu cremă de tofu și germeni alfalfa
      • Pate din germeni de năut
      • Cremă de germeni de floarea-soarelui și măsline negre
      • Cremă tartinabilă de cereale crude și germeni de floarea-soarelui
      • Pate din germeni de linte
    • Salate
      • Salată caldă de cartofi cu pesto din germeni de azuki roșu
      • Salată din germeni micști
      • Salată mixtă din germeni de fasole mung
      • Salată delicioasă cu germeni de orez
      • Salată orientală
      • Salată imperială din germeni Kamut
    • Felul întâi
      • Spaghetti cu germeni de soia verde
      • Pesto de migdale germinate
      • Pesto din germeni de busuioc
      • Ragu din mei germinat
      • Urechiușe multicolore cu germeni
      • Tăieței de orez cu germeni de soia
    • Felul al doilea și preparate de un singur fel
      • Tartă de cartofi și germeni de linte
      • Terci cu germeni de lucernă, creson, fân grecesc și muștar galben
      • Chiftele din mei germinat cu germeni de fasole mung
      • Salată de orez crud
      • Salată de orez cu germeni de soia
      • Sushi vegetal cu germeni
      • Rulouri de lăptuci cu germeni de cânepă indiană și muștar
      • Germeni de varză de Bruxelles și germeni de praz cu bere
      • Bărcuțe de cartofi și vinete cu germeni de linte
      • Tarte de conopidă și germeni de soia cu cremă de germeni de fân grecesc
      • Germeni pane
    • Dulciuri și băuturi
      • Musli crud de ovăz
      • Cremă din germeni de migdale și cacao
      • Gogoși dulci din germeni de lucernă
      • Salată de fructe din migdale germinate, germeni de arahide și fructe de pădure
      • Shake sau suc de fructe cu rejuvelac

Fișa tehnică

Editura
M.A.S.T.
Dimensiuni
13 x 20 cm
Nr. pagini
188