Acest magazin online folosește cookie-uri și alte tehnologii pentru a vă putea îmbunătăți experiența pe site-ul nostru.

Accept
Kombucha
search
  • Kombucha

Kombucha

plante medicinale care pot fi folosite pentru ceaiul de Kombucha

Harald Tietze

35,00 lei
Cu TVA
Cantitate
În stoc

  Transport gratuit

pentru comenzi peste 140 Ron în orice localitate din țară

  Retur garantat

dacă nu sunteți mulțumit de comanda dvs.

Kombucha a fost folosită de mulți oameni de-a lungul timpului ca aliment hrănitor și remediu vindecător. Amestecarea ceaiurilor din plante medicinale cu ceaiul negru obișnuit conduce la obținerea unei băuturi care conține proprietățile tuturor ceaiurilor folosite. În funcție de combinație, acestea se pot potența reciproc, sau dimpotrivă, se pot anihila. Gustul diferitelor combinații se amplifică de asemenea. De aceea, putem vorbi de mii de varietăți de Kombucha, cu gusturi și efecte vindecătoare diferite.

Cultura de Kombucha reprezintă simultan un proces alimentar și o manieră de relaxare, la fel ca și gătitul. Diferența constă în faptul că există posibilități diferite de a cultiva Kombucha. De regulă, aceasta este cultivată în ceai negru sau verde. Orice alt ceai este însă la fel de potrivit pentru a crește Kombucha în el, mai ales dacă este amestecat cu ceai verde. Există circa 10.000 de tipuri de ceaiuri medicinale care pot fi folosite ca mediu de cultură pentru Kombucha, separate sau în amestec, ceea ce conduce la o mare varietate de culturi.

Cartea este structurată în 3 părți. În prima parte, se oferă informații generale legate de cultura de Kombucha, iar în cea de-a doua parte sunt prezentate ceaiurile medicinale pe care le puteți folosi pentru această cultură. Veți găsi în această secțiune o listă de boli și principalele plante medicinale pe care le puteți folosi ca tratament pentru acestea. Se recomandă schimbarea amestecurilor de plante după câteva săptămâni, pentru a-i oferi organismului un stimulent diferit, astfel încât efectele benefice să fie amplificate, iar efectele secundare negative să fie evitate. În cea de-a treia parte a cărții sunt prezentate în detaliu efectele negative ale diferitelor plante medicinale. Toate plantele prezentate în această carte despre Kombucha sunt considerate de regulă absolut sigure, dar luate în doze foarte mari sau pe perioade prelungite de timp pot da efecte adverse.

Cuprins

  • Recomandare
  • Introducere
  • Kombucha
  • Fermentarea acidului lactic
  • PH-ul ceaiului de Kombucha
  • Cum vă puteți fermenta propria cultură de Kombucha - rețeta de bază
  • Temperatura ideală pentru fermentare
  • Cele mai potrivite recipiente pentru cultura de Kombucha
  • Procesul continuu de fermentare
  • Probleme care pot apărea în timpul fermentării culturii de Kombucha
  • Transformarea zahărului în Kombucha
  • Oțetul de Kombucha
  • Ce cantități trebuie băute
  • Are Kombucha efecte secundare?
  • Ceaiuri din plante medicinale
  • Calitatea ceaiului
  • Au ceaiurile din plante medicinale efecte secundare negative?
  • Când trebuie luate ceaiuri din plante medicinale?
  • Ceaiul obișnuit
  • Ceaiuri din plante medicinale
  • Amestecarea diferitelor ceaiuri din plante medicinale
  • Ceaiuri pentru un gust foarte bun
  • Ceaiuri pentru o senzație generală de bunăstare și pentru curățarea sângelui
  • Boli și tratamente cu ajutorul plantelor medicinale
  • Avertisment în privința folosirii acestor plante medicinale
  • Lista plantelor recomandate în această carte
  • Explicarea termenilor
  • Prostii vehiculate în legătură cu Kombucha
  • Comentarii lipsite de suport științific
  • Zvonuri stupide
  • Cercetări științifice legate de Kombucha
  • Epilog. Efectul Placebo
  • Indexul bolilor ce pot fi ameliorate cu ajutorul plantelor medicinale și al ciupercii Kombucha

Fișa tehnică

Dimensiuni
13 x 20 cm
Nr. pagini
133